Ételmagyarázat

 

49.HÉT:

 

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.

 

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.

 

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük. 

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Csirkemellfilé Sztroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.

 

Párizsi csirkemellfilé gazdagon: a csirkemellet párizsi masszába kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.

 

Óvári sertésborda: a hússzeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.

 

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.

 

Fickós sertésborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .  

 

 

48.HÉT:

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.

 

Betyárpörkölt: sertéscombból, káposztából tejfölös habarással készült egytál-étel.

 

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.

 

Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük felszeleteljük, lecsós, fűszeres szószban tálaljuk.

 

London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, erőspaprikával töltve, bundázva.

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemell közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

 

47.HÉT:

 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles mártásban tálaljuk.

 

Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.

 

Temesvári sertésszelet: sertéskarajra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.

 

Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük, paprikás mártásban tálaljuk.

 

Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj" szalonnát kínálunk.

 

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.

 

46.HÉT:

 

Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.

 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves ,káposztagombóccal.

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük.

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

 

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összetörjük, szalonna pörccel tálaljuk.

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

 

Parasztos Cordon Bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.

 

Dán húsgombóc: darált sertéshús dán fűszerezéssel: só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors.

 

Faluházi babgulyás:tejföllel, burgonyával gadagítva.

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.

 

 

45.HÉT:

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.

 

Zengővárkonyi rántott palacsinta: sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltött palacsinta, rántva.

 

Rakott hal Rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lilahagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

Óvári csirkemell : a csirkemellre sonkát és gombát halmozunk, sajttal beborítjuk, sütőben pirosra sütjük.

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.

 

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.

 

Dubarry sertésborda: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

44.HÉT:

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.

 

Thüringiai sertésborda: a fűszeres bordaszeleteket tejszínbe pároljuk, majd hagymával borítjuk, tört burgonyával tálaljuk.

 

Rántott sertésborda ördög módra: szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal,hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.

 

Tenkes szelet: a csirkemellfilét csirkemájas-sonkás-gombás raguval és sajttal töltjük, majd kirántjuk.

 

Rakott karaj pécsi módra: a bordaszeleteket májjal, tojással, zsemlével, fűszerekkel gazdagítjuk, zelleres burgonyapürével tálaljuk.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.

 

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.

 

43.HÉT:

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                                                                                                                         

Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                         

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                     

Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.                                                                         

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.                                                         

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.                                                                                                                                                     

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                                           

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával tálaljuk.                                               

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

 42.HÉT:

 

Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.

 

Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.

 

Lővér pecsenye: natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.

 

Csirkemellfilé Stroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.

 

Diplomata saláta: majonézes burgonya,sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott szelet közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.

 

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.

 

 

41.HÉT:

 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.

 

Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.

 

Erdélyi rakottkáposzta:rakott étel savanyú-káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Vasi rakott pörkölt: a sertéspörköltet burgonyaágyba sütjük.

 

Temesvári tokány: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük,

 

Várdai gombás-krémsajtos csirkemell: a csirkemell szeletekre gombás-sajtos mártást halmozunk.

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.,

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.

 

Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

 

40.HÉT:

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Lengyel barackos csirkecsíkok: csirkemellfilét fokhagymával, vodkával és fűszerekkel ízestjük, sárgabarackkal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                                                                                                                                           

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                                                                                                             

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                                                                             

Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.                                                                                                                                                                                                                               

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.                                                                                                                                                                                                                         

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                           

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj" szalonnát kínálunk.                                                                                                                                                                                       

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.

 

 

39.HÉT:

 

Mennyei zöldséges rizs: rizsre répából, zellerből, gombából petrezselymes pikáns ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített

 

Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük ,virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Töltött sertésborda ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöldpaprikával töltjük, bundázzuk.

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.
 

 

38.HÉT:

 

Diplomata szelet:a karaj szeletekre cukorborsó, karfiol, sonka, gomba kalapot készítünk, tejföllel, sajttal lefedjük.

 

Bounty palacsinta: mogyorókrémmel, kókuszeszelékkel töltött papalacsinta, csokiöntet.

 

Betyárpörkölt: sertéscombból, káposztából tejfölös habarással készült egytál-étel.

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

Várnai fetasajtos tészta:a tésztára csirkemellfilét kockázunk, friss zöldségekkel gazdagítjuk .

 

Mátrai vadászborda:a bordaszeletet fűszerekkel , zöldségekkel, gombával ízesített fűszeres darálthússal töltjük, bundázzuk.

 

Rakott karaj pécsi módra: a bordaszeleteket májjal, tojással, zsemlével, fűszerekkel gazdagítjuk, zelleres burgonyapürével tálaljuk.

 

Magyaros rántott palacsinta:sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal ,hegyes erőspaprikával töltve bundázva.

 

Kínai a la pampam:csirkemellet csikokat, fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával, gombával, káposztával gazdagítjuk.  

 

 

37.HÉT:

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.

 

Afrikai palacsinta: kókuszreszelék, kakaó, narancshéj, cukor. Vanília sodóval tálaljuk.

 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

Kanári sertéstekercs: a hússzeleteket baconnal, sajttal, ananásszal töltjük ,szósszal tálaljuk.

 

Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.

 

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.

 

Szatmári palacsinta tölteléke: szilva, mazsola, alma, dió, málnasziruppal díszitjük.

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemell közé baconos, lilahagymás körözöttet halmozunk.

 

Lyoni halfilé: natúr halfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

 

Faluházi babgulyás:Babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

36.HÉT:

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal szórjuk.

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk .

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

Óvári csirkemell : a csirkemellre sonkát és gombát halmozunk, sajttal beborítjuk, sütőben pirosra sütjük.

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

 

Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.

 

 

35.HÉT

 

Alpesi sajtos tészta : a tésztát főtt burgonyával és sajtos tejszínes mártással keverve, sajttal szórva sütőben készre sütjuk, sült hagymakarikákkal tálaljuk.                                                                                                                                                                                     

Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                             

 

Luxemburgi húskorongok: húskorongok almával, sajttal gazdagítva.                                                                                                                                                 

Rántott csirkemellfilé Candy módra:baconnel, ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.                                                                                                                                         

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                               

 

Alfrédó tészta: fokhagymás tejszínes tészta sajttal szórva. Roston csirkemell csíkokkal gazdagítva.                                                                                                                                                                                           

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                                                                                                                         

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                         

 

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                                                                                                         

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                                                   

 

Penne arrabbiata: fűszeres, fokhagymás chilis paradicsomszósz tésztávalés húsgolyóval.                                                                                                           

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

 

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                   

 

Vitamin bomba saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, paprika,hagyma,füstölt sajt. 

 

34.HÉT:

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.

 

Somogyi palacsinta: a palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.

 

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.

 

Hortobágyi csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával

 

Térkép