Ételmagyarázat
24.HÉT
Trópusi töltött sertésszelet: a bordaszeleteket sajttal, sonkával, trópusi gyümölcskeverékkel töltjük, bundázzuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.
Csongrádi csirkecomb: a sült csirkecombokat rakott burgonya jellegű körettel tálaljuk.
Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.
Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.
Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
23.HÉT:
Magyaros rántott sertésborda: sonkával, kolbásszal, erős paprikával, hagymával, sajttal töltve bundázva.
Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.
Szicíliai makaróni:tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Orosz rizseshús: sertéscombból, sárgarépából, gombából ragut készítünk, rizzsel tálaljuk.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
Akasztói csirkemellfilé: a rántott csirkemell szeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Kínai a la pampam: csirkemellet csikokra vágjuk, fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával,sárga és fehérrépával, káposztával gazdagítjuk, currys rizzsel tálaljuk.
22.HÉT:
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Temesvári sertésszelet: sertésszeletre zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.
Rántott máj olaszosan: a sertésmájat oregános, borsos, sajtos morzsába forgatjuk, világosbarnára sütjük.
Faluházi babgulyás:Babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva
Hamis hot-dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
21.HÉT
Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.
Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.
Várdai gombás-krémsajtos csirkemell: a csirkemell szeletekre gombás-sajtos mártást halmozunk.
Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
20.HÉT:
Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles pikáns mártásban tálaljuk.
Rodolfó penne: csmellet gombával, sonkaszalámival csípős bazsalikomos paradicsom mártásban tálaljuk sajttal gazdagítjuk
Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Garda ragu:a csirkemell kockákat baconnal, olaszos fűszerekkel, borral gazdagítjuk.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Rác csirkecomb: burgonya alapra helyezett lecsós csirkecomb.
Mátrai vadászborda: a bordaszeleteket fűszerekkel, zöldségekkel, gombával ízesített darálthússal töltjük, bundázzuk.
Bakonyi sertésszelet: a sertébordát , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.
Rántott csirkemell Candy módra:baconnel ,ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
19.HÉT:
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Sertésapró Budapest módra: a sertés apró húst csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Hortobágyi tokány: sertéshúsból lecsós, szalonnás ragut készítünk.
Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott csirkemell szeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
18.HÉT
Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Baranyai torosmáj: tarhonya ágyra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.
Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.
Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Hamis hotdog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.
Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
17.HÉT:
Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
16.HÉT:
Húsimádó makaróni:darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva
Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.
Vasi rakott pörkölt: a sertéspörköltet burgonyaágyba sütjük.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
15.HÉT:
Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.
Csirkemellfilé Sztroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük paprikás mártásban tálaljuk.
Sertésborda Szentgyörgy módra: natúr sertésszeletre hagymán pirított gombát és paprikát halmozunk.
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.