Kedves Ügyfeleink!

Értesítjük Önöket, hogy KAPOSVÁRON július 4-től a kiszállítás időszakosan szünetel.

Ételmagyarázat

 

34.HÉT

Hargitai sertésborda: a karajszeletekre s.apróból készült tölteléket, és kolbász karikákat halmozunk, sav.káposztalevélbe tekerjük, a káposztát kapros tejföllel besűrítjük.                                                                                                                                                   

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                                                             

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                                                           

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                         

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                                 

Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                         

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                           

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                                                           

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                  

 

33.HÉT

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                               

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                           

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                       

 

Sertésborda Szentgyörgy módra: natúr sertésszeletre hagymán pirított gombát és paprikát halmozunk.                                                                                       

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                                             

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                               

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                     

 

Csáky sertéstekercs: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                         

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                             

 

Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                             

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                                                                               

 

Rádói csirkemell: a cs.mell szeleteket szalonnával, csmájjal, fűszerekkel töltjük, pecsenye lében tálaljuk.

 

32.HÉT

Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                                                 

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                                               

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                             

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                           

 

Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                         

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                               

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                             

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                                       

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                   

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.

 

31.HÉT 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                   

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                               

 

Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.                                                                                                                                                                                                                                 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.                                                                                                                                     

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                                                             

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                     

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                                             

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                               

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahúst mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                                                 

 

Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.                                                                                             

 

Egri sertéskaraj: natúr bordaszeleteket hagymás, zöldpaprikás, paradicsomos, kolbászos raguval gazdagítjuk.

 

30.HÉT

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                             

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                                                                 

 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                                                     

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                   

 

Somogyi palacsinta tekercs:  palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.                                             

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                   

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                         

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival, olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                         

 

Erdélyi rakottkáposzta:savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                       

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                        

29.HÉT

Sertésborda Szentgyörgy módra: natúr sertésszeletre hagymán pirított gombát és paprikát halmozunk.                                                                                         

 

Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                                                                                                                           

 

Bábolnai töltött csirkemellfilé: a csirkemellfilébe zsemléből, fűszerekből, csirkemájból tölteléket készítünk, bundázzuk.                                                               

 

Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                           

 

Sertésapró Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                               

 

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.                                                                                                     

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                                       

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                                     

 

Savanyú vetrece: sertésúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                     

 

Töltött sertésborda ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöldpaprikával töltjük, bundázzuk.                                                             

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                     

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk. 

 

28.HÉT:

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.

 

Alföldi húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.

 

Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.

 

Milánói sertésborda: gombás, paradicsomos spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk. 

 

27. HÉT 

 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.

 

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

Vidámfőzelék:zöldborsóból,sárgarépából,zöldbabból,kukoricából és paprikából készül.

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom, paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk. 

 

26.HÉT

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                                                       

 

Finn palacsinta: a sós palacsintákat almával, sonkával, sajttal és uborkával töltjük, bundázzuk.                                                                                     

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.                                                                                                                                 

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                   

 

Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                             

 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával,hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                           

 

Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.                                                                                                                                                                                                                                     

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                 

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                       

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                   

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                           

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

 

25.HÉT

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

 

Malmői tekercs: a fűszerezett karajtekercsket sonkaszalámival, sajttal és csirkemájjal töltjük, kukoricás rizzsel tálaljuk.

 

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk .

 

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Somogyi palacsintatekercs: palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.

 

24:HÉT

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                 

 

 

Kínai a la pam pam: csirkemellet csíkokra vágjuk, fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával, gombával, káposztával gazdagítjuk, currys rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                               

 

Hawaii saláta: saláta,uborka,kukorica,ananász,sonka, sajt.                                                                                                                                                                                                               

 

Pányoki pecsenye:  burgonyaágyra fokhagymás bordaszeleteket helyezünk, sült hagymakarikákkal gazdagítjuk.                                                                                                                                             

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                       

 

Vega-mega saláta: kígyóuborka,paradicsom, jégsaláta,lilahagyma,kukorica,sajttal gazdagítva.                                                                     

 

Orosz rizseshús: sertéscombból, sárgarépából, gombából ragut készítünk, rizzsel tálaljuk.                                                                             

 

Párizsi sertésszelet gazdagon: a  párizsi hússzeleteket sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                                                               

 

Térkép