Ételmagyarázat

 

24.HÉT

 

Trópusi töltött sertésszelet: a bordaszeleteket sajttal, sonkával, trópusi gyümölcskeverékkel töltjük, bundázzuk.                                                                                     

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                                                                                                                                                           

 

Csongrádi csirkecomb: a sült csirkecombokat rakott burgonya jellegű körettel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                                                                       

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                                                                           

 

Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                                                                                                                                         

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                                                                                                                                                   

 

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.                                                                                                                                                                                                                                         

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                                                                                                                                                             

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk. 

 

 

23.HÉT:

 

Magyaros rántott sertésborda: sonkával, kolbásszal, erős paprikával, hagymával, sajttal töltve bundázva.

 

Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.

 

London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.

 

Szicíliai makaróni:tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Orosz rizseshús: sertéscombból, sárgarépából, gombából ragut készítünk, rizzsel tálaljuk.

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.

 

Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

Akasztói csirkemellfilé: a rántott csirkemell szeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

 

Kínai a la pampam: csirkemellet csikokra vágjuk, fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával,sárga és fehérrépával, káposztával gazdagítjuk, currys rizzsel tálaljuk.

 

22.HÉT:

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.

 

Temesvári sertésszelet: sertésszeletre zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

 

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.

 

Rántott máj olaszosan: a sertésmájat oregános, borsos, sajtos morzsába forgatjuk, világosbarnára sütjük.

 

Faluházi babgulyás:Babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva

 

Hamis hot-dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.  

 

 

21.HÉT

Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.                                                                                                                                             

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                               

 

Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.                                                                                                                                 

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                   

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                     

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                               

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                         

 

Várdai gombás-krémsajtos csirkemell: a csirkemell szeletekre gombás-sajtos mártást halmozunk.                                                                                                                   

 

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                             

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                                   

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                                             

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                 

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva. 

 

20.HÉT:

 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles pikáns mártásban tálaljuk.

 

Rodolfó penne: csmellet gombával, sonkaszalámival csípős bazsalikomos paradicsom mártásban tálaljuk sajttal gazdagítjuk

 

Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

Garda ragu:a csirkemell kockákat baconnal, olaszos fűszerekkel, borral gazdagítjuk.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Rác csirkecomb: burgonya alapra helyezett lecsós csirkecomb.

 

Mátrai vadászborda: a bordaszeleteket fűszerekkel, zöldségekkel, gombával ízesített darálthússal töltjük, bundázzuk.

 

Bakonyi sertésszelet: a sertébordát , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.

 

Rántott csirkemell Candy módra:baconnel ,ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

 

19.HÉT:

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.

 

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

 

Sertésapró Budapest módra: a sertés apró húst csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Hortobágyi tokány: sertéshúsból lecsós, szalonnás ragut készítünk.

 

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott csirkemell szeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.

 

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.

 

 

18.HÉT

 

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                       

 

Baranyai torosmáj: tarhonya ágyra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                                                                                                                                                                               

 

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.                                                                                                                           

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                                                                                                                         

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                                                                                                                                         

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                   

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                                                                                                                                         

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                                                                                                                                               

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                                                                                                                                                               

 

Hamis hotdog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel  feltekerjük, bundázva tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                   

 

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük. 

 

17.HÉT:

 

Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

16.HÉT:

 

Húsimádó makaróni:darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva

 

Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.

 

Vasi rakott pörkölt: a sertéspörköltet burgonyaágyba sütjük.

 

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.

 

Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.

 

15.HÉT:

 

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.

 

Csirkemellfilé Sztroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük paprikás mártásban tálaljuk.

 

Sertésborda Szentgyörgy módra: natúr sertésszeletre hagymán pirított gombát és paprikát halmozunk.

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.

 

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.

 

14.HÉT:

 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.

 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.

 

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

13.HÉT: 

 

Vidámfőzelék: zöldborsóból, sárgarépából, zöldbabból, kukoricából és paprikából készül.

 

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.

 

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemell szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.

 

Csirkemellfilé Budapest módra: a csirkemellfilét csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.

 

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

 

Diplomata saláta: majonézes burgonya,sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

12.HÉT:

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.

 

Szegvári borda: az elősütött sertésbordát mustár, ketchup, hagyma és fokhagyma keverékével készített mártással öntjük le.

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.

 

Parasztos cordon bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

 

Erdélyi rakott káposzta: egytál-étel savanyú káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

Alpesi sertés tekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

 

Makaróni Bella: makaróni csipős paradicsommártásban, sajttal gazdagítva.

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk. 

 

11.HÉT:

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket sajttal, gombával, szalonnával töltjük bundázzuk és kisütjük.

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.

 

Velencei rolád: fűszeres tojá

 

Térkép