Ételmagyarázat
49.HÉT:
Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.
Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Csirkemellfilé Sztroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.
Párizsi csirkemellfilé gazdagon: a csirkemellet párizsi masszába kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
Óvári sertésborda: a hússzeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.
Fickós sertésborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .
48.HÉT:
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
Betyárpörkölt: sertéscombból, káposztából tejfölös habarással készült egytál-étel.
Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.
Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük felszeleteljük, lecsós, fűszeres szószban tálaljuk.
London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, erőspaprikával töltve, bundázva.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemell közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
47.HÉT:
Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles mártásban tálaljuk.
Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.
Temesvári sertésszelet: sertéskarajra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük, paprikás mártásban tálaljuk.
Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj" szalonnát kínálunk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
46.HÉT:
Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves ,káposztagombóccal.
Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összetörjük, szalonna pörccel tálaljuk.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Parasztos Cordon Bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.
Dán húsgombóc: darált sertéshús dán fűszerezéssel: só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors.
Faluházi babgulyás:tejföllel, burgonyával gadagítva.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.
45.HÉT:
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Zengővárkonyi rántott palacsinta: sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltött palacsinta, rántva.
Rakott hal Rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lilahagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Óvári csirkemell : a csirkemellre sonkát és gombát halmozunk, sajttal beborítjuk, sütőben pirosra sütjük.
Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.
Dubarry sertésborda: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
44.HÉT:
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.
Thüringiai sertésborda: a fűszeres bordaszeleteket tejszínbe pároljuk, majd hagymával borítjuk, tört burgonyával tálaljuk.
Rántott sertésborda ördög módra: szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal,hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.
Tenkes szelet: a csirkemellfilét csirkemájas-sonkás-gombás raguval és sajttal töltjük, majd kirántjuk.
Rakott karaj pécsi módra: a bordaszeleteket májjal, tojással, zsemlével, fűszerekkel gazdagítjuk, zelleres burgonyapürével tálaljuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.
43.HÉT:
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk, sajttal gazdagítjuk.
Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.
Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.
Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával tálaljuk.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
42.HÉT:
Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.
Lővér pecsenye: natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.
Csirkemellfilé Stroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.
Diplomata saláta: majonézes burgonya,sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .
Döbrögi csirkemellfilé: két rántott szelet közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.
41.HÉT:
Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.
Erdélyi rakottkáposzta:rakott étel savanyú-káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Vasi rakott pörkölt: a sertéspörköltet burgonyaágyba sütjük.
Temesvári tokány: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük,
Várdai gombás-krémsajtos csirkemell: a csirkemell szeletekre gombás-sajtos mártást halmozunk.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.,
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
40.HÉT:
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Lengyel barackos csirkecsíkok: csirkemellfilét fokhagymával, vodkával és fűszerekkel ízestjük, sárgabarackkal gazdagítjuk.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.
Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.
Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.
Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk .
Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj" szalonnát kínálunk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
39.HÉT:
Mennyei zöldséges rizs: rizsre répából, zellerből, gombából petrezselymes pikáns ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített
Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük ,virslivel feltekerjük, bundázva tálaljuk.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Töltött sertésborda ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöldpaprikával töltjük, bundázzuk.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.
38.HÉT:
Diplomata szelet:a karaj szeletekre cukorborsó, karfiol, sonka, gomba kalapot készítünk, tejföllel, sajttal lefedjük.
Bounty palacsinta: mogyorókrémmel, kókuszeszelékkel töltött papalacsinta, csokiöntet.
Betyárpörkölt: sertéscombból, káposztából tejfölös habarással készült egytál-étel.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Várnai fetasajtos tészta:a tésztára csirkemellfilét kockázunk, friss zöldségekkel gazdagítjuk .
Mátrai vadászborda:a bordaszeletet fűszerekkel , zöldségekkel, gombával ízesített fűszeres darálthússal töltjük, bundázzuk.
Rakott karaj pécsi módra: a bordaszeleteket májjal, tojással, zsemlével, fűszerekkel gazdagítjuk, zelleres burgonyapürével tálaljuk.
Magyaros rántott palacsinta:sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal ,hegyes erőspaprikával töltve bundázva.
Kínai a la pampam:csirkemellet csikokat, fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával, gombával, káposztával gazdagítjuk.
37.HÉT:
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Afrikai palacsinta: kókuszreszelék, kakaó, narancshéj, cukor. Vanília sodóval tálaljuk.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Kanári sertéstekercs: a hússzeleteket baconnal, sajttal, ananásszal töltjük ,szósszal tálaljuk.
Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.
Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.
Szatmári palacsinta tölteléke: szilva, mazsola, alma, dió, málnasziruppal díszitjük.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemell közé baconos, lilahagymás körözöttet halmozunk.
Lyoni halfilé: natúr halfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Faluházi babgulyás:Babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
36.HÉT:
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal szórjuk.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk .
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Óvári csirkemell : a csirkemellre sonkát és gombát halmozunk, sajttal beborítjuk, sütőben pirosra sütjük.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.
35.HÉT
Alpesi sajtos tészta : a tésztát főtt burgonyával és sajtos tejszínes mártással keverve, sajttal szórva sütőben készre sütjuk, sült hagymakarikákkal tálaljuk.
Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Luxemburgi húskorongok: húskorongok almával, sajttal gazdagítva.
Rántott csirkemellfilé Candy módra:baconnel, ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Alfrédó tészta: fokhagymás tejszínes tészta sajttal szórva. Roston csirkemell csíkokkal gazdagítva.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Penne arrabbiata: fűszeres, fokhagymás chilis paradicsomszósz tésztávalés húsgolyóval.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Vitamin bomba saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, paprika,hagyma,füstölt sajt.
34.HÉT:
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.
Somogyi palacsinta: a palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.
Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.
Hortobágyi csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával